villa-park-wesola-restauracjaTrattoria, Oranżeria i Kafeteria kuszą ciekawą aranżacją, zapachami wyjątkowych potraw, a przede wszystkim niepowtarzalnym klimatem, jaki panuje w każdej z nich. Dania proponowane przez Szefa Kuchni, sprostają najbardziej wyszukanym gustom i wymaganiom. Nacieszą zmysły każdego smakosza poszukującego nowych doznań…

 

    • Przystawki zimne

    • Carpaccio z polędwicy wołowej ze struganym parmezanem, kaparami i truflami

      29 zł

    • Tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami i ogórkiem z zalewy octowej

      29 zł

    • Filety z matiasa z cebulką w ziołach, oleju i śmietanie

      23 zł

    • Trio pasztetów: z wędzonego kurczaka z pistacjami, mięsny z żurawiną, z gęsich wątróbek z malinami

      26 zł

    • Przystawki ciepłe

    • Placki ziemniaczane z duszoną cielęciną i grzybami

      28 zł

    • Krewetki królewskie z masłem czosnkowym i grzankami parmezanowymi

      32 zł

    • Wątróbka cielęca podana z karmelizowaną cebulą i jabłkiem

      29 zł

    • Zapiekany kozi ser podany z chilli i pieczonymi figami

      25 zł

    • Sałatki

    • Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem i anchois

      25 zł

    • Sałata morska z ośmiorniczkami, rukolą i czarnym sezamem

      27 zł

    • Sałata z liści świeżego szpinaku podana z szynką Serrano, paluszkami grissini i sosem balsamiczno-miodowym

      23 zł

    • Zupy

    • Rosół podany z kołdunami lub domowym makaronem

      10 zł

    • Żur rycerski z jajkiem i białą kiełbasą

      12 zł

    • Zupa podgrzybkowa z łazankami

      12 zł

    • Krem pomidorowy z pesto i śmietaną

      12 zł

    • Główne dania mięsne

    • Stek z polędwicy wołowej serwowany na puree truflowym z fasolką szparagową w boczku i demi glace pieprzowym

      49 zł

    • Połowa kaczki pieczonej w majeranku podana z kopytkami, pieczonym jabłkiem oraz morelami

      48 zł

    • Giczka cielęca podana z blanszowanymi warzywami, sosem chrzanowym na ciepło oraz puree brokułowo-ziemniaczanym

      51 zł

    • Jagnięcina z kostką podana z puree z ciecierzycy, tagiatelle warzywnym oraz sosem rozmarynowym

      55 zł

    • Soczysta pierś z kurczaka z masłem szczypiorkowym oraz puree ziemniaczanym

      35 zł

    • Główne dania rybne

    • Dorsz z ziemniakami au gratin, konfiturą z czerwonej cebuli i sosem maślano-ziołowym

      47 zł

    • Stek z łososia podany z kaszą perłową, blanszowanymi kurkami, fenkułem i sosem porowym

      45 zł

    • Filet z sandacza podany z puree selerowym, szyjkami rakowymi i warzywami z wody

      45 zł

    • Dorada pieczona w soli morskiej podana z marynowanym ogórkiem w soku cytrynowym oraz masłem ziołowo-czosnkowym

      49 zł

    • Pasty

    • Rigatoni Mamma Rosa z polędwiczkami wieprzowymi i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo-pomidorowym

      26 zł

    • Penne a la carbonara z wędzonym boczkiem i grand padano

      24 zł

    • Linguini z krewetkami, cukinią i czosnkiem na oliwie extra virgin

      29 zł

    • Spaghetti vongole z aromatyczną pietruszką

      29 zł

    • Desery

    • Domowa szarlotka pieczona z bezą, podana z domowymi lodami cynamonowymi

      15 zł

    • Suflet czekoladowy z sosem waniliowym

      15 zł

    • Tiramisu

      15 zł

    • Marynowane gruszki zapiekane z lodami waniliowymi podane z gorącą czekoladą

      15 zł