villa-park-wesola-restauracjaTrattoria, Oranżeria i Kafeteria kuszą ciekawą aranżacją, zapachami wyjątkowych potraw, a przede wszystkim niepowtarzalnym klimatem, jaki panuje w każdej z nich. Dania proponowane przez Szefa Kuchni, sprostają najbardziej wyszukanym gustom i wymaganiom. Nacieszą zmysły każdego smakosza poszukującego nowych doznań…

 

    • Przystawki zimne

    • Carpaccio z wołowiny

      29 zł

    • Tatar z polędwicy wołowej

      29 zł

    • Caprese z pomidorów i mozzarelli z sosem jogurtowym i pesto

      22 zł

    • Przystawki ciepłe

    • Panierowany camembert podany na świeżych sałatach z żurawiną

      25 zł

    • Krewetki królewskie w sosie balsamico serwowane na chrupiących sałatach

      32 zł

    • Karczochy zapiekane w boczku z gorgonzolą i sosem chilli

      28 zł

    • Sałatki

    • Sałatka grecka

      23 zł

    • Sałatka Villa Park z grillowanym łososiem i sosem francuskim

      29 zł

    • Sałatka cesar z sosem anchois

      25 zł

    • Sałatka z grillowanym boczkiem, jajkiem sadzonym i pomidorkami cherry

      25 zł

    • Zupy

    • Krem pomidorowy z grzankami i pesto

      12 zł

    • Zupa grzybowa z łazankami

      15 zł

    • Rosół z kołdunami

      15 zł

    • Rosół z makaronem

      12 zł

    • Żurek staropolski

      12 zł

    • Główne dania mięsne

    • Chłopski schabowy serwowany z ziemniakami i kapustą zasmażaną

      32 zł

    • Soczysta pierś z kurczaka podana z puree ziemniaczanym i świeżymi sałatami

      35 zł

    • Kaczka pieczona w majeranku, podana z kopytkami i buraczkami miodowymi

      49 zł

    • Stek z polędwicy wołowej serwowany na puree ziemniaczanym z oliwą truflową z fasolką szparagową w boczku i demi glace pieprzowym

      56 zł

    • Główne dania rybne

    • Filet z sandacza z pieczonymi ziemniakami z bukietem warzyw

      45 zł

    • Pieczony stek z łososia w sosie cytrynowym podany z ziemniakami i kruchymi sałatami z vinegrette

      45 zł

    • Halibut z ziołami serwowany z ryżem i fasolką szparagową

      40 zł

    • Pasty

    • Papardelle z grzybami w sosie śmietanowym z parmezanem

      25 zł

    • Penne carbonara

      25 zł

    • Linguini z krewetkami, cukinią i czosnkiem

      29 zł

    • Rigattoni Mamma Rosa

      27 zł

    • Desery

    • Sernik domowy z sosem wiśniowym

      15 zł

    • Suflet czekoladowy serwowany z sosem waniliowym

      15 zł

    • Domowa szarlotka pieczona z bezą podana z lodami

      15 zł